NEW YEAR !



Gott nytt år alla mina älsklingar !

Hoppas ni mår bra där hemma, far far away. Jag mår bra, jag mår mer än bra, jag mår kanon! Veckan har för min del varit great. Blivit bio med lillan, vi såg Alvin and the Chipmunks - underbar film, fick mig ett gott skratt. I går blev det ännu ett bio besök med tjejerna och Heidi, såg Sherlock Holmes, måste säga att jag nog föredrar The Chipmunks framför Sherlock Holmes!! Kvällarna här hemma på 2 Oak Hill road spenderas framför Wii Sports, och här snackar vi blodig kamp ! haha fruktansvärt roligt, Lillan och jag körde tennis spelet och för en gångs skull lyckades jag slå henne ( jag vet, hon är 8 år...), jag körde min segerdans och skrek (kanske lite för mycket) som om jag just vunnit första pris i OS.. Tjejerna tittade på mig och sa " WOOW Filippa you beat an eight year old, thaat's huuughe.... " men whatever, en vinst är en vinst tänkte jag och skrek vidare..

I morgon är det Nyårsafton, helt sanslöst vad tiden går fort.. Kvällen kommer att spenderas med alla mina favvisar här, inne i NYC. Vi ska till Times Square och se "the ball drop", kommer nog bli riktigt häftigt, dock ska det vara över en miljon männsikor där, men det är inte varje dag man är i NYC över nyår, så  jag ser det som once in a lifetime experience :D

År 2009 har utan tvekan varit det bästa året i mitt liv.

Slänger därför in lite highlights från år 2009 - e n j o y !


Jag och världens bästa Anna H - Studentskiva april


Thassos juli


Thassos juli


Party med alla godingar maj


Bal maj


Brännboll juni


studenten juni


NYC november


NYC december - jul

Jag saknar er där hemma, så se till att få ett kanon Nyår och slå klackarna i taket!!

WITH LOOOOVEEEE

CAYMEN ISLANDS HERE I COOOME



DEN 26 MARS SITTER FAMILJEN LARSON INKLUSIVE FILIPPA IDA STRÖM PÅ ETT PLAN MOT CAYMEN ISLANDS!!!

Jag finner inga ord - L Y C K A !!!!



There will be an answear



Och så var den glada julen slut, slut, slut!!

Till att börja med vill jag tacka min underbara familj och släkt för alla fina julklappar, ni är ju bara för goa! Jag har haft en bra jul här i Amerikat, annorlunda, men bra. Julafton var tung och saknaden efter La Familia var stor, men jag överlevde som ni säkert förstår. Julafton bestod av bakning, julmusik på högsta nivå och mys med familjen Larson. Fredagmorgon blev jag väckt av Lily som rusade in i mitt rum och vrålade "Saaantaa has been hereee", så alla barnen inklusive mig sprang ner för trappan för att se vad Tomten hade gett oss. Jag måste ha varit extra snäll i år, för ( håll i er nu) jag fick lektioner för att ta dykarcertifikat, så jag kan dyka runt om i hela världen, riktigt häftigt ! Efter lunch kom Mici förbi för att fira jul med oss. Vi tog oss en lång promenad på stranden, kollade några julfilmer, åt en god middag och bara julmyste !

I lördags åkte jag och Peggy in till stan, svängde förbi Starbucks, köpte varsin grande latte och fortsatte därefter mot Foxy Saloon. Parkerade rumpan i en sjukt skön massagestol samtidigt som jag fick en pedikyr och fotbad. Därefterfick jag även en manikyr, helt u n d e r b a r t !!! Kvällen bestod av födelsedagsfirande för Nidia med alla tjejerna på restaurang Samurai. En japansk restaurang där dom kastar mat och skvätter vatten på gästerna (?) Men det var mycket trevligt måste jag säga ! Efter det hoppade jag och heidi in i den blåa Jeepen och styrde mot Oak Hill road för Movienight! 

I dag har jag och Heidi tagit en lååångpromenix på stranden och vädret har verkligen varit underbart i dag, snön har smält bort och det kändes fasen som om det var vår! kvällen har spenderats framför Wii, haha fruktansvärt roligt !! Tjejerna kollade på mig som om jag inte hade alla indianer i kanoten, när jag skrek och hoppade runt som en annan idiot - tävlingsmänniskan vaknade till liv... Med andra ord- Ni vet vad jag kommer göra dom närmsta veckorna... 

Förresten .....

Den 17 Januari ska jag och Natta på New York Rangers match - madison square garden- HUR UNDERBART!! 


WITH LOOOOOVE

Merry Christmas from New York



GOD JUL PÅ ER MINA ÄLSKADE ! 

Underbar dag i NYC tillsammans med mina älskade & otroligt saknade vänner Mimi & Ludde! Strosade omkring i solskenet mellan SoHo, 34th street, Fifth Avenue, Broadway och bara njöt av livet. För det är något alldeles speciellt, ja något alldeles extra med New York, all min kärlek till denna underbara stad!

Ni ska veta att jag saknar er, jag saknar er allihopa något fruktansvärt mycket, men jag hoppas att ni får en fin jul och att ni kramar om alla en extra gång från mig.

GOD JUL OCH ALL MIN KÄRLEK TILL ER -- FRÅN FILIPPA & NEW YORK


Jag älskar er, alla mina fina vänner och min underbara familj, forever and always!

All you have to do is - Smile

Christmas weekend in NYC !



Hej alla glada !
Nu är det återigen måndag, ny vecka, nya möjligheter! Så tänkte jag inte imorse när väckerklockan tjöt som ett annat billarm i mitt öra kl 06 30. Dagen började med en långpromenix i solskenet & snön. Dagen avslutades med pulkarejjstävling och herregud, jag finner inga ord ! Fruktansvärt roligt, kändes som om jag blev barn på nytt och sprang som en annan idiot upp för backen på Oak Hill road. Och jäää-ä-ä-äklar vad det gick måste jag säga er!

Helgen vart helt perfekt, kunde inte ha varit bättre! På fredagen blev det filmmys hos Ronja och på lördagen bar det av in till NYC. Väl framme möttes jag av snökaos så jag hoppade in i en taxi som tog mig till Affinia Hotel, där min kära Heidi väntade på mig ! Tog hissen upp till 14 våningen och kom in i ett hotellrum som inte hette duga, med utsikt mot Empire state building! På kvällen fick jag och Heidi ett så kallat gift certificate på 100 dollar, av hennes värdfamilj, som alltså stod för middagen på en hypermysig Italiensk restaurang. Mätta och glada gled  (halkade)vi mot hotellet. Det blev därefter movienighth och lite vin i den U-u-underbara hotellsängen ! Söndagen innebar shopping så vi packade i hop vårt pick och pack, och mötte sedan upp Carro ! Jag tror vi gick tills våra ben inte orkade bära oss längre, en helt underbar dag var avklarad där! Det är något visst med NYC en söndagseftermiddag när solen skiner, fåglarna kvittrar (ehm not?) och snön ligger vit på taken ( endast tomten är vaken). Trötta och dyngsura satte sig två slagna hjältar på tåget hem mot Huntington efter en he-e-elt underbar helg i vårt kära New York! 


























WITH LOOOOOVE


Someday I will find you

Torsdag - I dag har varit den första jobbiga dagen på länge, men vi tackar gudarna för att det finns underbara föräldrar vid namn Annette och Per Ström och vi tackar gudarna för att det finns skype! För att pigga upp mig tog jag en välbehövlig promenad på stranden och fick genast ny energi, förbrukade därefter slut den energin på YMCA, skönt avslut på en rough day!







ALL MY LOVE TO YOU ! <3


Do you remember?

Guess what?



Den 27 januari sitter världens bästa HILDE på ett plan mot New York !!
<3


Kvällen har spenderats hos min kära Heidi framför filmen The Blind side, tummen upp för denna underbara dag !




Nu är det såhär att jag saknar min vän Anna H, för det finns ingen som henne och det kommer aldrig finnas någon som henne. Hon är en av dom finaste människorna jag någonsin träffat, en av dom finaste vännerna jag någonsin haft. Forever and Always !




Naheni, nu är det dags för mig att tänka på refrängen, det är ju en dag i morgon med !

WITH LOOOVE

All my life


The Hamptons bay

Hej på er mina kära vänner ! Först av allt får jag ta och be om ursäkt för den otroligt dåliga uppdateringen från min sida men jag får helt enkelt skylla på att det har varit kaos här dom senaste dagarna! I alla fall så spenderade vi en Underbar med stort U, helg i The Hamptons. Ett fantastiskt ställe som tro det eller ej påminde en hel del om Svergies vackra väskust ( föralltid i mitt hjärta)! Jag har även lyckats med det omöjliga, återigen - fått en plåt lussebullar att explodera? Förklaring: Filippa tänkte inte på att Amerikanarna använder sig av Fahrenheit, så det blev helt enkelt fel temperatur i ugnen därav explosion av mina fina lussekatter. Men inga sura miner där inte, för den andra plåten bidrog med ett glatt resultat nämligen : Fluffiga, gula lussebullar, made by Filippa. Vilken succe, säger jag bara! På lördagsförmiddagen åkte vi till det årliga Hamptons doppet och det var en syn i sig ska ni veta! Över 500 galna Amerikanare sprang som skållade råttor och kastade sig i vattnet, därefter skrek dom av frustration, haha väldigt kul att stå vid sidan om och titta på !

Nu gott folk slänger jag in lite bilder från helgen i Hamptons !


ja säger ju det, galna!!







Onsdag den 16 december - herregud, det är ju mindre än en vecka kvar tills Jul, ja tiden går fort när man har roligt! ha. I dag skiner solen i New York och jag har glassat runt i familjens BMW i dag, pga att min kära Herbie (nydöpt) är inne på inspektion. Drog på mig brillorna och gasade förbi Gallerian en sväng, fixade lite ärenden och innehandlade dom allra sista julklapparna! Men nu måste jag slå in mina klappar innan jag ska hämta tjejerna. Stressa inte i hjäl er nu inför Julen!!


Här sitter jag och myser på Starbucks med Mici.
WITH LOVE FROM MEE


En månad i Staterna



I dag firar jag en månad här i Staterna! Helt sanslöst vad tiden går fort när man har roligt ;) Jag har haft en riktigt skön dag. Mötte upp Mici och Line på Best Buffe för lunch. Därefter vandrade vi omkring lite I gallerian. Efter en helvärd eftermiddag blev det dags förmig att bege mig till YMCA. Körde mitt gympass, satte mig sen , helt slutkörd bakom ratten för att styra hemmot Oak Hill road. 

Idag har det regnat här i New York, det har inte bara regnat, det har spöregnat!! Vägarna häromkring såg ut som små sjöar, skulle inte blivit det minsta förvånad om ankor hade börjat simma omkring i dom gigantiska vattenpölarna... I Kväll var det Mini Spa hemma hos Heidi som stod på schemat! Blev ansiktsmask och fräscha naglar,mys pys ! 

Naeni...Nu är jag så trött att jag knappast vet vad jag heter,med andra ord :BEDTIME! 





With looove  


Monday

Hej alla glada! Ännu en måndag har passerat här i Lloyd Harbor. I dag spenderade jag ett x antal timmar framför min kära vän, datorn. Jag gjorde den mindre uppskattade upptäckten av att ett virus härjade loss inuti min kära vän. Men tack vare en snäll far och bra skypeuppkoppling kunde vi efter ett par timmar lösa problemet. Mitt första virus, ja det är ju som jag säger, nya utmaningar varje dag! Kvällen spenderades på gymmet med Ronja, skön start på veckan må jag säga goa vänner ! Och i dag var det ingen vanlig dag, utan i dag var den dagen Filippa fick öppna sin första lucka på julkalendern! Fick ett jätte fint armband av min kära värdfamilj, ja dom är ju för goa. 

Nu slänger jag in en bildbomb från helgens bravader - Enjoy !


At Macys


Filippa i luva, i spöregen


Inne på Empire state building


Grand Central
















haha, läs detta gott folk ..

WITH LOVE

Connecticut & NY city over the weekend


Grand Central at night

Weekend - Hej alla mina underbara där hemma! Nu har jag precis kommit hem från en KANON helg I Connecticut och Ny city. Äventyret skulle enligt planerna startat i fredagskväll men som ni säkert vet så blir ingenting och å menar jag ingenting, som man har planerat. Med tack till idioten till taxichafför, som förövrigt var oerhört fientlig mot Sverige, så missade jag tåget till Connecticut och Natta. Han skjutsade mig dessutom till helt fel station, så där stod jag, vilsen och förbannad med alla mina väskor, helt själv på en tågstation, vilsen och ensam.. ja ni får tycka synd om mig... Men jag överlevde den lilla incidenten och hoppade in i en taxi som tog mig hem till Lloyd Harbor. Det blev i stället ett glas vin med Peggy och hämtmat från Italiensk resturang, ja jag klagar inte. Sen bar det av hem till Mici där vi hade lite movienight.

 Dagen därpå, nämligen lördagen gick jag upp riktigt tidigt, kände mig som en levande död, där jag vandrade omkring i min vita morgonrock. Efter ett par koppar te vaknade jag tillslut till liv i gen och begav mig mot tågstationen. Första gången jag åkte tåg helt själv här i Amerikat och titt på tusan, jag överlevde ! Gick av på Penn station och skuttade bort ( haha, nej gick bort) mot Starbucks för att köpa med mig en te. Min nya destination var nu Grand Central, till en början var det lite av en gåta hur jag skulle ta mig dit men tillslut klurade jag ut att det skulle va smidigast att ta taxi. Väl framme på Grand central mötte jag Natta och vi började vår shoppingdag med att vandra 10 blocks, hoahoa!! Tillslut anlände vi till vårat mål,  nämligen 34th street, med andra ord : Den bästa shoppinggatan i hela världen. Cruisade mellan Victoria Secret, Macys, Forever 21 mm, mm, mm.. New York, New York - I mitt hjärta! Från ingenstans ser vi hur snöflingor börjar singla ner från himlen och det kändes mäktigt, att sett den första snön falla i självaste New York city. Julkänslan var på topp, minst sagt! Efter en låång kanon dag vandrade vi i snöstormen återigen dessa 10 blocks för att ta oss till Grand central. Vi satte oss tillslut, trötta och dyngsura, på tåget mot New Haven & Connecticut. Kvällen bestod av mitt första Houseparty här i USA. En upplevelse i sig om vi säger så, men det var riktigt kul måste jag säga ! När vi sedan var på väg hem lyckades vi med det omöjliga, nämligen att köra vilse och köra runt i cirklar i över en timme. När vi satt där, mitt ute i ingenstans, soppatork på ingång, i hjälfrusna och kissnödiga, ja då trodde vi att slutet var nära, MEN tillslut hittade vi äntligen rätt väg hem till Weston. 

Söndagen spenderades på IKEA, mys pys säger jag bara! Sen var det dags för mig att ta tåget hem, hem mot New York. Satt och myste med nyinköpta tidningar, bra musik och en kopp te. Anlände till Grand Central och vandrade (återigen) 10 blocks för att komma till Penn station & the Long Island railroad. Jag måste säga att det finns inget mysigare än att gå i New York en söndagseftermiddag, solen skiner, fåglarna kvittrar ( nej nu kryddade jag lite) , poängen är att man får en sån där känsla som man nästintill aldrig får, en sån där känsla som man inte kan beskriva, en sån där känsla som man kan leva på i flera dagar.. Ja det är mitt New York det. Väl framme på tågstationen kom Peggy & Lily och plockade upp mig. Kändes otroligt skönt att vara hemma igen. Vi åkte därefter till en Mexikansk resturang och käkade kvällsmat, vilket var smaskens! 

Nu ligger jag här, trött och frusen, men nöjd och belåten efter en underbar helg. Och jag måste verkligen tillägga att jag trivs, jag trivs så fruktansvärt bra här i New York, här hos min värdfamilj. Varje dag är en ny utmaning, en ny upplevelse och ett förverkligande av en dröm. Men jag vill att ni ska veta att jag tänker på er, alla mina kära, varje dag, ni finns i mitt hjärta och jag saknar er. 

Oj, nu är klockan mycket, time to sleep! 



 
WITH LOVE FROM YOURS FILLIE

According to me - You are beautiful

Tordagen den 3 december - I dag har varit en bra dag, en riktigt bra dag. Vaknade av att solen sken in genom mitt fönster, kan man få en bättre start på dagen undrar då jag ? svar : nej. Körde tjejerna till skolan med solbrillorna på och Miley Cyrus, Party in the USA vrålade i högtalarna. Helt plötsligt, från ingenstans hoppar ett djur ut mitt i vägen. Jag stampar på gasen samtidigt som tjejerna illskriker: A RACOOOOOOON!! Herregud, dom skrämde livet ur mig, jag som bara trodde det var en stackars katt. Jag säger bara, det vimlar av dom här, både levande och döda. Jag har hittat så många som tre döda på stranden.. Efter den lilla incidenten begav jag mig intill stan för att möta upp Mici på starbucks. Därefter tog vi oss en promenad genom soliga Huntington. När klockan slog två blev det dags för mig att fixa lite ärenden. Började med storshopping på King Kullen, jag tror vi har youghurt för ett helt år om jag ska vara ärlig. Sen cruisade jag och min jeep vidare till the seafood market, hoppade därefter in i bilen och nu var det en annan låt som dunkade i bakgrunden, nämligen Owl City - Fireflies, jag bara gillart ! Kvällen har jag spenderat på YMCA och på vägen dit spelade jag låten YMCA, nej jag bara skämtar med er! ;) 

Efter ett riktigt skönt (jobbigt!!) gympass så ligger jag här i min vita favoritmorgonrock, tillsammans med en splirrans ny US weekly, kan det bli bättre? Svar: Nej. I morgon bär det av till Connecticut over the weekend för att hälsa på Natta! Väskan packad, ipoden fullproppad med göddig musik, väderprognosen lovar sol och New York tripp planerad på lördag, återigen kan det bli bättre? Svar: Nej!

Och vet ni vad som hände i dag ? Jag råkade av misstag sätta på billarmet, så det tjöt något så fruktansvärt på parkeringsplatsen till King Kullen. Panikslagen och stressad som jag var, kunde jag naturligtvis inte stänga av det. Gick förbi en och annan som med stor säkerhet tog mig för att vara en stor jubelidiot.. Men, men , får väll se det som en bedrift i sig, att lyckas med det omöjliga . welcome to my life! 




All my love to you my friends <3


   

YMCA



Halli Hallå på andra sidan Atlanten!

Hoppas ni mår bra därhemma. Jag mår alla tiders måste jag säga. Åkte i måndags dock på något influensaliknande skit, så jag låg deckad i två dagar och undrade om det skulle komma någon morgondag.. okej riktigt så illa var det inte, men det är ingen hit vill jag lova att va sjuk när man inte är hemma hos mammsen. Jag fick någon dunderkur av min värdmamma och vipps, så var jag frisk som en nötkärna! Jag måste bara berätta för er att jag har hittat mitt nya favorithängställe - stället som aldrig sover, stället som har allt, nämligen..... K-MART!! Jag kan vandra omkring i timmar, finns inget slut på den jädra affären, men tur är väll det, hittar alltid något kul när jag tar svängen förbi.

Sen måste jag berätta något lite komiskt. Mitt fjortonåriga värdbarn kom hem i dag från skolan och frågade : Are every person who have turned 18, forced to join the swedish army ? Jag tittade på henne och svarade ; självklart inte.. Då fortsatte hon att berätta att deras historielärare hade sagt till klassen att I Sverige, där måste man gå med i svenska armen så fort man fyllt 18, inga undantag. HA, vad är detta för bullshit dom lär ut i den Amerikanska skolan ? 

I dag har jag fart omkring hela dagen. Fram och tillbaka, hit och dit. Har fixat lite ärenden på stan och nu är jag äntligen klar med alla mina julklappar till min kära familj och släkt därhemma! Kvällen spenderades på YMCA gymmet med Ronja. Kanon gym måste jag säga! 

Neheni goa vänner, nu är det dags att tänka på refrängen, det är en dag i morgon med, trot eller ej!



GISSA VEM SOM KOMMER HIT OCH HÄLSAR PÅ MIG I 10 DAGAR I FEBRUARI? Hon börjar på K och slutar på rickan.... nae hon börjar på L och slutar på illy - jaaa Lilly kommer hit :D:D Min älskade lillasyster, gud vad jag saknar henne! Men snart så gör vi gatorna här I New York osäkra, tillsammans !








Bara så ni vet... Så saknar jag er där hemma väldigt mycket! Men ni är med mig, i varje steg jag tar, i mitt hjärta <3

WITH LOOOVE FROM AMERICA AND FILIPPA    

RSS 2.0